TeamQ logo

TeamQ TeamBelevingsonderzoek

Wat is de conditie van jouw teams?

1+1=3, het klinkt zo mooi: bouwen aan een team waarin je het beste in elkaar naar boven haalt en verwachtingen van klanten worden overtroffen. Maar om daar te komen is inzicht in de ontwikkelpunten van het team van groot belang. 

Het TeamBelevingsonderzoek van TeamQ biedt teams dat inzicht én de werkvormen om samen direct aan de slag te gaan.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Teams in organisaties vormen de schakel tussen de hogere organisatiedoelen en -ambities en de medewerkers die zorgen voor realisering daarvan. Goed functionerende teams werken met meer plezier en boeken betere resultaten. Teams die niet lekker lopen daarentegen zorgen voor irritaties, tegenvallende resultaten en een hoger ziekteverzuim. Alle reden dus om bewust bezig te zijn met het bouwen van een gezond team.

De 4 uitgangspunten voor een goed functionerend team:

1. het bestaansrecht van het team
Waar gaan we samen voor?

2. de manier waarop het team is ingericht
Hoe zijn we georganiseerd?

3. de onderlinge dynamiek binnen het team
Hoe werken we in ons team samen?

4. het krachtenveld waarbinnen het team functioneert
Hoe verloopt de samenwerking met anderen?

Deze uitgangspunten zijn de knoppen waar je als leider, coach of teamlid aan kunt draaien om het functioneren van het team te verbeteren.

Maar wanneer draai je nu aan welke knop? En hoe zorg je dat een team hierdoor echt in beweging komt?

“Samen

wordt het

mooier”

Zet medewerkers aan het roer van teamontwikkeling

Samen concreet aan de slag

Met het TeamBelevingsonderzoek breng je als team in kaart welke uitgangspunten het meeste aandacht verdienen binnen jullie team. Oftewel, aan welke knop moet je draaien om het meeste effect te behalen? Onze Roadmap Teamontwikkeling laat je zien op welke manier je hierover het gesprek kunt voeren, zodat je tot draagvlak en eigenaarschap binnen het team komt. Uiteraard doe je dat niet alleen op gevoel en inzichten, jullie gaan ook aan de slag met concrete passende werkvormen. Kortom, met het TeamBelevingsonderzoek ontdek je niet alleen aan welke knoppen je kunt draaien als team om beter te functioneren, maar ook hoe dit je dit op een prettige en concrete manier doet.

    Van inzicht naar beweging

    Het TeamBelevingsonderzoek bestaat uit een online vragenlijst, een overzichtelijke rapportage en meer dan 50 activerende werkvormen.

    Op basis van de input van teamleden worden in het TeamDashboard adviezen gegeven en werkvormen aangeraden. Als team kun je hier direct zelf of onder begeleiding mee aan de slag.

    Organisatieontwikkeltool
    voor teamontwikkeling

    ï‚®
    1.

    Een solide basisvragenlijst

    Het TeamQ Teambelevingsonderzoek bestaat uit een vragenlijst en werkvormen gebaseerd op de 4 Dimensies van Effectieve Teams. De beleving van teamleden wordt op 12 thema’s in kaart gebracht. Van doelen en resultaten tot leiderschap en werken vanuit talent, van effectieve communicatie tot afstemming met externe samenwerkpartners.

    1. Deze basisvragenlijst kan direct worden ingezet in een team in jouw organisatie.
    2. Het is ook mogelijk om de vragenlijst als HR instrument in te richten voor jouw organisatie.

     

    
    2.

    Op maat voor jouw organisatie

    TeamQ is een flexibel systeem, aanpasbaar om goed aan te sluiten bij de doelen die onze klanten hebben met de inzet van een Teambelevingsonderzoek. Wij maken de vragenlijst op maat zodat deze naadloos aansluit bij relevante thema’s, taal en de structuur van de organisatie.

    Ook is het mogelijk om eigen vragen toe te voegen en koppelingen te maken met interne leermanagementsystemen en intranet.

     

    
    3.

    Zet teams zelf aan het roer van hun ontwikkeling

    Ons TeamBelevingsonderzoek is meer dan een vragenlijst op zich. Onze Roadmap Teamontwikkeling helpt teamleiders en teams vanuit draagvlak en eigenaarschap daadwerkelijk in beweging te komen. Zo wordt teamontwikkeling een geïntegreerd en gewaardeerd onderdeel van de dagelijkse samenwerking in teams.

    Via het TeamDashboard krijgen teams gerichte tips en werkvormen waarmee ze zelf (of onder leiding van een teamleider/coach) aan de slag kunnen. Geen suffe post-it sessies dus, maar actief bouwen aan een wendbaar en prettig team!

     

    
    4.

    Relevante sturingsinformatie voor Management & HR

    Inzet van het TeamQ TeamBelevingsonderzoek geeft een schat aan informatie over bredere behoeftes aan ondersteuning binnen jouw organisatie. Hoe teams er in brede zin voor staan, welke trainingen relevant zijn om te promoten, welke teams extra aandacht behoeven en wat er in MD programma’s op de agenda moet.

    Meer weten over hoe wij dit doen?
    Boek dan een kennismaking met een van onze experts.

    TeamQ Roadmap:
    Brengt teams in beweging

    Werken aan je team start met een goed ontwikkelverhaal vanuit leiderschap. Haak teamleden aan op dit verhaal door het voor te leggen en de feedback te verwerken.

    Vanuit deze basis vult ieder teamlid het TeamBelevingsonderzoek in en ga je samen in gesprek over de resultaten. Het team doet de duiding, een teamleider of teamcoach begeleid het proces.

    Uitkomst van het gesprek zijn gerichte experimenten waarmee teamleden zelf aan de slag gaan. Niet groots en meeslepend, maar sprints met kleine en haalbare stappen. Door periodiek te evalueren ontdek je wat voor jullie team werkt en hoe je dit verder uit kunt bouwen.

    Deze TeamQ methodiek creëert eigenaarschap en ontwikkelruimte, waarmee jouw team gegarandeerd in beweging komt. Met als resultaat: blije teamleden, wendbare teams en tevreden klanten.

    Wij ondersteunen leiders en HR Professionals in dit proces, om het kracht van datagedreven ontwikkeling maximaal te benutten. 

    Roadmap Teamontwikkeling

    Deze organisaties gingen jou al voor:

    Wat onze klanten

    over ons zeggen:

    ï„Ž

    “TeamQ geeft onze teams inzicht aan welke knoppen ze kunnen draaien om de resultaten van het team beter te maken. Het is concreet, praktisch en compleet. Door de beschikbare werkvormen kan het team de resultaten op haar eigen wijze bespreken. Hierdoor is eigenaarschap van het vraagstuk door de coördinator en het team gelijk zichtbaar. “

    – Linda van Harn, Adviseur Teamontwikkeling Avans Hogeschool

    TeamQ TeamBelevingsonderzoek

    Wil je weten of ons Teambelevingsonderzoek wat voor jouw teams is? Ga dan direct aan de slag. Vul hier je naam en e-mailadres in en wij sturen je een link waarmee je de vragenlijst zelf kan invullen en ervaart hoe het werkt.

    Check
    it out!

    Ontdekken hoe we
    dit samen doen? 

    Samen met TeamQ

    Samen in beweging komen?

    Actuele thema's

    Welk thema speelt er bij jullie?

    Ontdek TeamQ

    TeamQ bekijken?

    Direct een
    afspraak
    inplannen?

    Maak kennis met onze experts! 

    1 + 7 =